OBJAVLJENO 2.3.2023.

Održan XI. Međunarodni andragoški simpozij

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih ove je godine od 22. do 24. veljače organizirala XI. Međunarodni andragoški simpozij u Hotelu Le Méridien Lav, Podstrana, Split.

Simpozij je organiziran u okviru ESF-ova projekta Promocija cjeloživotnog učenja faza II, Element 2: Jačanje kompetencija obrazovnog osoblja u ustanovama za obrazovanje odraslih.

Ovogodišnji simpozij, kao i svi prethodni, bio je usmjeren na aktualne teme vezane uz obrazovanje odraslih. Istaknuti stručnjaci za obrazovanje odraslih na međunarodnoj i nacionalnoj razini informirali su sudionike simpozija o novostima u području obrazovanja odraslih, prenijeli im svoja iskustva iz prakse i tako omogućili da steknu nova andragoška znanja i vještine s ciljem daljnjeg unaprjeđenja sustava obrazovanja odraslih.

Teme ovogodišnjeg Simpozija bile su:

  • Vanjsko vrednovanje ustanova za obrazovanje odraslih kao jedan od važnih elemenata sustava osiguravanja kvalitete u obrazovanju odraslih
  • Primjena novih pravilnika u obrazovanju odraslih
  • Izrada standarda kvalifikacija

Više informacija, kao i opširniju fotogaleriju možete pronaći na ovoj poveznici.

 

Na događanju je sudjelovao veliki broj predstavnika članica Zajednice koji su ujedno imali priliku za umrežavanje i razmjenu iskusava.

<

Nadolazeći događaji

Osim obrazovnih institucija članica, rad Zajednice naimjenjen je svim sudionicima obrazovnih procesa u Hrvatskoj te su mnoge naše aktivnosti otvorene za sudjelovanje svim zainteresiranima.

Članstvo

Zajednica okuplja i predstavlja ustanove za obrazovanje odraslih i ustanove članice HGK koje teže razvoju ljudskih potencijala na području Republike Hrvatske s ciljem omogućavanja daljnjeg rasta i razvoja navedenih područja uz naglasak na sinergijsko djelovanje koje će u konačnici potaknuti pozitivne promjene u navedenim područjima.

Članstvo u Zajednici ostvaruje se putem učlanjenja u Hrvatsku gospodarsku komoru.

Sve strane koje su dio sustava trebaju biti zastupljene u njegovom upravljanju.

MALCOLM KNOWLES