OBJAVLJENO 11.6.2024.

Održan partnerski sastanak projekta Erasmus+ StepForward

Dana 6. i 7. lipnja 2024. godine Željka Ciler, voditelj projekata Učilište Ambitio i poslovni Tajnik Zajednice Barbara Buble, sudjelovale su je sastanku projektnog tima u Erasmus+ KA2 projektu STEP FORWARD čiji je koordinator projekta Hrvatska gospodarska komora (HGK), a partneri su Društvo andragoga Srbije i Andragoško društvo Slovenije.
Prvog dana sastanka projektni tim sudjelovao je na predstavljanju srpskog modela dualnog učenja u Privrednoj komori Srbije a potom na dinamičnim radionicama organiziranim na Filozofskom fakultetu povodom 45. obljetnice obilježavanja Katedre za andragogiju Na radionicama su sudjelovali, osim projektnih partnera, profesori, alumni i studenti andragogije čime je ostvaren potencijal za međusobnu suradnju i razmjenu dobrih praksi u učenju i poučavanju odraslih.
Drugi dan je bio posvećen  do sada provedenim aktivnostima, posebno o radionicama digitalnih vještina za nastavnike u obrazovanju odraslih koju provode svi partneri te se razgovaralo o sljedećim aktivnostima u provedbi projekta. Partneri su usuglasili rokove i daljnju dinamiku provedbe projekta.

Step Foward sufinanciran sredstvima iz Erasmus+ programa Europske unije. Glavni cilj projekta je ponuditi podršku nastavnicima u obrazovanju odraslih u korištenju digitalnih tehnologija u obrazovanju odraslih razvijanjem digitalne pedagogije i pružanjem smjernica u obliku vodiča i radionica o tome kako koristiti digitalne alate u nastavi.

<

Nadolazeći događaji

Osim obrazovnih institucija članica, rad Zajednice naimjenjen je svim sudionicima obrazovnih procesa u Hrvatskoj te su mnoge naše aktivnosti otvorene za sudjelovanje svim zainteresiranima.

Članstvo

Zajednica okuplja i predstavlja ustanove za obrazovanje odraslih i ustanove članice HGK koje teže razvoju ljudskih potencijala na području Republike Hrvatske s ciljem omogućavanja daljnjeg rasta i razvoja navedenih područja uz naglasak na sinergijsko djelovanje koje će u konačnici potaknuti pozitivne promjene u navedenim područjima.

Članstvo u Zajednici ostvaruje se putem učlanjenja u Hrvatsku gospodarsku komoru.

Sve strane koje su dio sustava trebaju biti zastupljene u njegovom upravljanju.

MALCOLM KNOWLES