OBJAVLJENO 11.11.2022.

Panel rasprava ,,Utjecaj mjere vaučer na jačanje kompetencija u području obrazovanja odraslih”

Dana 11. studenoga 2022. u organizaciji Zajednice, u prostorijama Vijećnica Hrvatske gospodarske komore (Rooseveltov trg 2, Zagreb) održana je panel rasprava na temu ,,Utjecaj mjere vaučer na jačanje kompetencija u području obrazovanja odraslih“.

Na događaju koje je održano u Hrvatskoj gospodarskoj komori sudjelovalo je preko 50 predstavnika ustanova koje se bave obrazovanjem odraslih.

Uvodno predavanje dr.sc. Tihomira Žiljka na temu ,,Obrazovanje odraslih i tržište rada“ uvest će sudionike u tematiku povezanu s mjerom vaučer i nužnosti razumijevanja potreba tržišta rada prilikom izrade programa za obrazovanje odraslih.

Nakon predavanja, u  panel raspravi, čiji je moderator Andrej Marušić, predsjednik Zajednice za razvoj ljudskih potencijala i obrazovanja odraslih HGK sudjelovali su:

  • Mario Vučić, pomoćnik ravnatelja za razvoj obrazovanja odraslih, Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih
  • Dražan Dodig, rukovoditelj odjela za profesionalno usmjeravanje i obrazovanje, Hrvatski zavod za zapošljavanje
  • Predstavnici dvije ustanove koji su bili najuspješniji u razvoju programa za zelena i digitalna zanimanja:
    • Ana Šumiga Arambašić iz učilišta Studium za zelena zanimanja
    • Igor Kundić iz visokog učilišta Algebra za digitalna zanimanja

Sudionici panel rasprave iznijeli su svoja iskustva vezano uz provođenje mjere vaučer i odgovorili na pitanja iz svojih područja djelovanja. Neke od tema koje su se obradile prilikom panel rasprave odnosile su se na definiranje zelenih zanimanja, najčešće izazove na koje nailaze svi uključeni u provedbu mjere vaučer i nove mogućnosti s novim mjerama vaučera.

<

Nadolazeći događaji

Osim obrazovnih institucija članica, rad Zajednice naimjenjen je svim sudionicima obrazovnih procesa u Hrvatskoj te su mnoge naše aktivnosti otvorene za sudjelovanje svim zainteresiranima.

Članstvo

Zajednica okuplja i predstavlja ustanove za obrazovanje odraslih i ustanove članice HGK koje teže razvoju ljudskih potencijala na području Republike Hrvatske s ciljem omogućavanja daljnjeg rasta i razvoja navedenih područja uz naglasak na sinergijsko djelovanje koje će u konačnici potaknuti pozitivne promjene u navedenim područjima.

Članstvo u Zajednici ostvaruje se putem učlanjenja u Hrvatsku gospodarsku komoru.

Sve strane koje su dio sustava trebaju biti zastupljene u njegovom upravljanju.

MALCOLM KNOWLES