Sudjelovanje u panel raspravi ,,Utjecaj mjere vaučer na jačanje kompetencija u području obrazovanja odraslih”

Dana 11. studenoga 2022. u organizaciji Zajednice, u prostorijama Vijećnica Hrvatske gospodarske komore (Rooseveltov trg 2, Zagreb) održana je panel rasprava na temu ,,Utjecaj mjere vaučer na jačanje kompetencija u području obrazovanja odraslih“.

Uvodno predavanje dr.sc. Tihomira Žiljka na temu ,,Obrazovanje odraslih i tržište rada“ uvest će sudionike u tematiku povezanu s mjerom vaučer i nužnosti razumijevanja potreba tržišta rada prilikom izrade programa za obrazovanje odraslih.

Nakon predavanja, u  panel raspravi, čiji je moderator Andrej Marušić, predsjednik Zajednice za razvoj ljudskih potencijala i obrazovanja odraslih HGK sudjelovali su:

  • Mario Vučić, pomoćnik ravnatelja za razvoj obrazovanja odraslih, Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih
  • Dražan Dodig, rukovoditelj odjela za profesionalno usmjeravanje i obrazovanje, Hrvatski zavod za zapošljavanje
  • Predstavnici dvije ustanove koji su bili najuspješniji u razvoju programa za zelena i digitalna zanimanja:
    • Ana Šumiga Arambašić iz učilišta Studium za zelena zanimanja
    • Igor Kundić iz visokog učilišta Algebra za digitalna zanimanja

Sudionici panel rasprave iznijeli su svoja iskustva vezano uz provođenje mjere vaučer i odgovorili na pitanja iz svojih područja djelovanja. Neke od tema koje su se obradile prilikom panel rasprave odnosile su se na definiranje zelenih zanimanja, najčešće izazove na koje nailaze svi uključeni u provedbu mjere vaučer i nove mogućnosti s novim mjerama vaučera.

Rezultati:

Detalji projekta

DATUM ODRŽAVANJA:

11. studenog 2022; 10:30

MJESTO ODRŽAVANJA:

Vijećnica Hrvatske gospodarske komore, Rooseveltov trg 2, Zagreb