OBJAVLJENO 29.11.2022.

Savjetovanje o Prijedlogu Pravilnika o standardima i normativima

Otvoreno je Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Prijedlogu Pravilnika o standardima i normativima za izvođenje programa obrazovanja odraslih

Savjetovanje je moguće pronaći na poveznici: https://esavjetovanja.gov.hr/Econ/MainScreen?EntityId=22582

Opis savjetovanja:

Na temelju članka 8. stavka 13. Zakona o obrazovanju odraslih („Narodne novine“, broj 144/21) ministar znanosti i obrazovanja donosi pravilnik o standardima i normativima za izvođenje programa obrazovanja odraslih. Ovim pravilnikom propisuju se standardi i normativi za izvođenje programa obrazovanja odraslih koje mora ispunjavati ustanova za obrazovanje odraslih. Ustanova može izvoditi program obrazovanja/kurikulum ako su uvjeti utvrđeni programom usklađeni sa standardima i normativima za njegovo izvođenje. Standardi i normativi za izvođenje programa obrazovanja odraslih podrazumijevaju minimalne tehničke, zdravstvene i ekološke uvjete za izvođenje programa obrazovanja odraslih te minimalne materijalne i kadrovske uvjete za izvođenje programa obrazovanja odraslih.

Rok zaprimanja komentara je 30 dana od početka javnoga savjetovanja. Povratna će informacija biti objavljena u sustavu e-Savjetovanja.

Pozivaju se članovi Zajednice na sudjelovanje u e-savjetovanju.

Savjetovanje je otvoreno do: 25.12.2022

<

Nadolazeći događaji

Osim obrazovnih institucija članica, rad Zajednice naimjenjen je svim sudionicima obrazovnih procesa u Hrvatskoj te su mnoge naše aktivnosti otvorene za sudjelovanje svim zainteresiranima.

Članstvo

Zajednica okuplja i predstavlja ustanove za obrazovanje odraslih i ustanove članice HGK koje teže razvoju ljudskih potencijala na području Republike Hrvatske s ciljem omogućavanja daljnjeg rasta i razvoja navedenih područja uz naglasak na sinergijsko djelovanje koje će u konačnici potaknuti pozitivne promjene u navedenim područjima.

Članstvo u Zajednici ostvaruje se putem učlanjenja u Hrvatsku gospodarsku komoru.

Sve strane koje su dio sustava trebaju biti zastupljene u njegovom upravljanju.

MALCOLM KNOWLES