OBJAVLJENO 20.12.2022.

TCA Seminar Erasmus+ contibution to European civic participation“

U ime Zajednice za razvoj ljudskih potencijala i obrazovanja odraslih, predsjednik Andrej Marušić sudjeluje na TCA seminaru ”Erasmus+ contibution to European civic participation“ koji se odvija u Napulju u razdoblju od 18.12 do 21.12. 2022., čiji je organizator Agenzia nazionale Erasmus+ Indire. Cilj događanja je stvoriti preduvjete za formiranje umrežene grupe ljudi sa svrhom daljnje diseminacije i osvještavanja učenika, studenata, nastavnika i odraslih u kontekstu građanskih mogućnosti i izgradnje osjećaja pripadnosti Europi.

Na seminaru sudjeluju Erasmus+ ambasadori i/ili predstavnici organizacija iz područja odgoja i općeg obrazovanja, strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, visokog obrazovanja te obrazovanja odraslih, zainteresirani za temu sudjelovanje u demokratskom životu, zajedničke vrijednosti i građanski angažman te žele aktivnije raditi na navedenima i dati svoj doprinos istima, pri čemu se može istaknuti sudjelovanje 9 osoba s područja Republike Hrvatske.

Program događanja dostupan je ovdje, a sve dodatne informacije o dugoročnim aktivnostima dostupne su na ovoj poveznici.

<

Nadolazeći događaji

Osim obrazovnih institucija članica, rad Zajednice naimjenjen je svim sudionicima obrazovnih procesa u Hrvatskoj te su mnoge naše aktivnosti otvorene za sudjelovanje svim zainteresiranima.

Članstvo

Zajednica okuplja i predstavlja ustanove za obrazovanje odraslih i ustanove članice HGK koje teže razvoju ljudskih potencijala na području Republike Hrvatske s ciljem omogućavanja daljnjeg rasta i razvoja navedenih područja uz naglasak na sinergijsko djelovanje koje će u konačnici potaknuti pozitivne promjene u navedenim područjima.

Članstvo u Zajednici ostvaruje se putem učlanjenja u Hrvatsku gospodarsku komoru.

Sve strane koje su dio sustava trebaju biti zastupljene u njegovom upravljanju.

MALCOLM KNOWLES