OBJAVLJENO 16.5.2023.

U HGK Županijskoj komori Rijeka održana izborna sjednica Strukovne grupe ljudskih potencijala ŽK Rijeka

U prostorijama Županijske komore Rijeka dana, 15. svibnja 2023.g. s početkom u 10 sati, održana je izborna sjednica Strukovne grupe ljudskih potencijala HGK ŽK Rijeka.

Novoizabrani predsjednik Strukovne grupe je Jan Kreber iz tvrtke Jadrolinija Rijeka a njegova zamjenica Jelena Novačić iz Lürsen Design Center Kvarner d.o.o.

Nakon odabira novog predsjedništva, raspravljalo se o tekućoj problematici te daljnjim aktivnostima i planovima Strukovne grupe čije članice se udružuju u cilju promicanja, zaštite i usklađivanja zajedničkih interesa, unapređivanja rada i stručnih znanja te razvoja djelatnosti.

Aktivnosti Zajednice za razvoj ljudskih potencijala i obrazovanja odraslih pri HGK, kao krovnog udruženja ove Strukovne grupe, prezentirao je Andrej Marušić, predsjednik iste te ujedno ravnatelj Ustanove za obrazovanje odraslih DANTE.

Nakon održane sjednice, g. Marušić je održao prezentaciju na temu „Vaučeri za obrazovanje nezaposlenih i zaposlenih osoba“ te upoznao nazočne što taj financijski instrument predstavlja, na koji način se može koristiti, kakva je procedura a sve s ciljem poboljšanja kvalifikacija nezaposlenih i zaposlenih osoba na tržištu rada.

<

Nadolazeći događaji

Osim obrazovnih institucija članica, rad Zajednice naimjenjen je svim sudionicima obrazovnih procesa u Hrvatskoj te su mnoge naše aktivnosti otvorene za sudjelovanje svim zainteresiranima.

Članstvo

Zajednica okuplja i predstavlja ustanove za obrazovanje odraslih i ustanove članice HGK koje teže razvoju ljudskih potencijala na području Republike Hrvatske s ciljem omogućavanja daljnjeg rasta i razvoja navedenih područja uz naglasak na sinergijsko djelovanje koje će u konačnici potaknuti pozitivne promjene u navedenim područjima.

Članstvo u Zajednici ostvaruje se putem učlanjenja u Hrvatsku gospodarsku komoru.

Sve strane koje su dio sustava trebaju biti zastupljene u njegovom upravljanju.

MALCOLM KNOWLES