OBJAVLJENO 21.3.2023.

Uključivanje Zajednice za razvoj ljudskih potencijala i obrazovanja odraslih u Savjetovanju s javnošću o Nacrtu prijedloga Zakona o nagradi ,,Ivan Filipović”

Zajednica za razvoj ljudskih potencijala i obrazovanja odraslih uključila se u e-savjetovanje vezano uz Savjetovanju s javnošću o Nacrtu prijedloga Zakona o nagradi ,,Ivan Filipović”.

Temeljni prijedlozi Zajednice vezani su uz uključivanje obrazovanja odraslih kao zasebne kategorije u kojoj je moguće konkurirati za Nagradu. S obzirom na to da je obrazovanje odraslih integralni dio cjeloživotnog obrazovanja, i kao takvo je regulirano posebnim zakonom, pravilnicima i strateškim dokumentima na različitim razinama, kako na području Republike Hrvatske tako i na europskoj i globalnoj razini, predložilo se uvođenje područja obrazovanja odraslih kao dodatno područje unutar kojega se dodjeljuju nagrade.

Savjetovanje je otvoreno do 31. ožujka 2023. i dostupno je na ovoj poveznici.

<

Nadolazeći događaji

Osim obrazovnih institucija članica, rad Zajednice naimjenjen je svim sudionicima obrazovnih procesa u Hrvatskoj te su mnoge naše aktivnosti otvorene za sudjelovanje svim zainteresiranima.

Članstvo

Zajednica okuplja i predstavlja ustanove za obrazovanje odraslih i ustanove članice HGK koje teže razvoju ljudskih potencijala na području Republike Hrvatske s ciljem omogućavanja daljnjeg rasta i razvoja navedenih područja uz naglasak na sinergijsko djelovanje koje će u konačnici potaknuti pozitivne promjene u navedenim područjima.

Članstvo u Zajednici ostvaruje se putem učlanjenja u Hrvatsku gospodarsku komoru.

Sve strane koje su dio sustava trebaju biti zastupljene u njegovom upravljanju.

MALCOLM KNOWLES